گل و گياه ظرافت
عرضه نهاده هاي كشاورزي

وقتي كه ما به دنبال طعم ملايم تري از  پياز هسيتم، پيازچه و پياز سبز گزينه اي انتخابي ما هستند. اما پياز بهاره چيست و آيا همان پيازچه است؟ همچنين آيا پيازچه و پياز سبز نيز يكسان هستند؟ بياييد در دنياي اين پيازهاي رنگارنگ گشتي بزنيم.

تفاوت بين پيازچه و پياز سبز چيست؟

پياز سبز و پيازچه در واقع يك چيز هستند. آنها يا بسيار جوان از پيازهاي معمولي پيازساز كه ما با آنها آشنا هستيم برداشت مي شوند يا مي توانند از گونه هاي ديگري كه در واقع هرگز پياز تشكيل نمي دهند، تهيه شوند. پيازچه بلند است و انتهاي ساقه آن سفيد رنگ است كه بيرون نمي زند. آنها يك نيش پيازي اما ملايم دارند كه به شدت پياز معمولي نيست (قسمت هاي سفيد داراي شديدترين طعم هستند). آنها را مي توان به صورت خام يا پخته استفاده كرد و در حالي كه برخي از آشپزها رويه سبز تيره تر را دور مي اندازند، مي توان كل آن را خورد و اغلب در آشپزي آسيايي استفاده مي شود. پيازچه معمولا در تمام طول سال در دسترس است. به دنبال رنگ روشن، برگ هاي سالم و انتهاي ساقه سفت باشيد.

پياز بهاره چيست؟

پياز بهاره شبيه پيازچه هستند، اما پيازهاي كوچكي در پايه دارند. اين پيازها از گونه‌هايي مي‌آيند كه پياز توليد مي‌كنند و اساساً نسخه‌هاي بالغ‌تر پيازچه هستند. آنها در اواخر پاييز به عنوان نهال كاشته مي شوند و سپس در بهار بعد برداشت مي شوند، بنابراين كلمه بهاره در نام است.

پياز بهاره شيرين‌تر و ملايم‌تر از پياز معمولي است، اما سبزي‌ها نسبت به پيازچه طعم‌دارتر هستند. پيازها بسته به نوع آن مي توانند قرمز يا سفيد باشند و در حالي كه مي توان آنها را به همان شيوه پياز معمولي استفاده كرد ولي به صورت كامل كبابي، برشته شده يا مانند پياز مرواريد استفاده مي شود.

آيا مي توان يكي را جايگزين ديگري كرد؟

اغلب در مورد يكسان بودن يا نبودن پياز سبز و پيازچه سردرگمي وجود دارد و اين ممكن است از اين واقعيت ناشي شود كه پياز سبز در كشورهاي ديگر مانند كانادا و بريتانيا به پياز بهاره گفته مي شود.

طعم و بافت پيازچه و پيازچه مشابه است. اما به خاطر داشته باشيد كه شدت طعم متفاوتي دارند. اگر پيازچه ها خام مانده اند، استفاده از پيازچه را به جاي پيازچه توصيه نمي كنم، زيرا پيازچه طعم قوي تري دارد.

براي خريد بذر انواع سبزيجات به فروشگاه بذر ظرافت (https://zerafat.com) مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/2/1  ] [ ۱۳ ] [ zerafatcom ] [ ]

پياز يكي از قديمي‌ترين گياهان مورداستفاده انسان بوده است به‌طوري‌كه حتي در اسناد به‌جامانده از تمدن مصري‌ها هم نشانه‌هايي از آن ديده مي‌شود. پياز گياهي دوساله و غده‌اي و ريشه‌دار است كه خواص و فوايد زيادي دارد و در تمام فرهنگ‌هاي غذايي مورداستفاده قرار مي‌گيرد همچنين به علت داشتن خواص دارويي فراوان در طب سنتي نيز استفاده مي‌شود. در ادامه با ما همراه باشيد تا با مراحل كاشت پياز آشنا شويد.

پياز

انتخاب بذر

در اولين مرحله بايد بذر پياز موردنظر خود را انتخاب كنيد. انتخاب بذر پياز به عوامل متعددي بستگي دارد. پياز رقم‌هاي مختلفي دارد مانند پياز زرد، پياز شيرين، پياز سفيد، پياز قرمز و غيره. بذر پياز را فروشگاه‌هاي معتبر تهيه كنيد تا كيفيت و قوه ناميه آن تضمين شده باشد. بذر پياز خوب با اطمينان تعداد محصول مناسب در مزرعه يا گلدان را تأمين مي‌نمايد. اگر انواع پياز را نمي‌شناسيد مي‌توانيد از فروشگاه‌هاي بذر و محصولات كشاورزي مشاوره بگيريد يا در اينترنت جستجو كنيد.

آب‌وهوا

اين گياه سبزي فصل خنك است و بهترين رشد و نمو را در درجه حرارت ۲۵-۱۲ درجه سانتي‌گراد دارد

خاك

پياز نيازمند خاك نيمه سنگين (خاك‌هاي شني لومي)، حاصلخيز با زهكش مناسب و فاقد سله است. بذر پياز نسبت به اسيدي بودن خاك بسيار حساس است و اسيديته مناسب براي پياز ۸٫۶ – ۶ مي‌باشد.

كود

استفاده از كودهاي دامي پوسيده در افزايش عملكرد و توليد محصول با كيفيت خوب مؤثر است.

فاصله بذر

بذر پياز را معمولاً روي پشته‌هايي به فاصله ۳۵ الي ۴۵ سانتيمتر براي كشت يك رديفه مي‌كارند و براي كشت دو رديفه، عرض را دو برابر در نظر مي‌گيرند. براي توليد پياز فواصل بين بوته‌ها ۷ الي ۱۰ سانتيمتر است.

پياز

مراحل كاشت پياز

كاشت بذر پياز را به‌صورت مرحله‌به‌مرحله بررسي مي‌كنيم.

۱- انتخاب بذر مناسب براي كاشت پياز

حال كه با عوامل كليدي و مهم در فرايند كاشت پياز آشنا شديد مي‌توانيد با انتخاب بذر پياز مناسب اقدام به كاشت پياز كنيد.

۲-زمان كاشت

اگر در منطقه‌اي زندگي مي‌كنيد كه داراي زمستان‌هاي سرد است بايد در فصل بهار اقدام به كاشت بذر پياز كنيد. براي اين منظور بايد در ماه‌هاي خرداد يا تير كاشت بذر پياز را آغاز كنيد.

۳- خيساندن بذر

اگر در خانه مي‌خواهيد بذر پياز بكاريد بايد ابتدا بايد سرمادهي را شروع كنيد. براي اين منظور بايد تعداد بذر پيازي كه مي‌خواهيد بكاريد را لاي يك دستمال كاملاً مرطوب قرار دهيد دستمال را در كيسه فريزر گذاشته سپس به مدت يك روز آن را در يخچال قرار دهيد. شب كيسه را در آورده تا بذرها هم دماي محيط شوند. دوباره صبح روز بعد اين كار را تكرار كنيد. به مدت ۳ هفته بايد اين عمليات تكرار شود تا بذر پيازها جوانه بزند. به‌محض آنكه بذر پيازها جوانه زد آن‌ها را در زمين، باغچه يا گلدان بكاريد.

۴- انتخاب گلدان

حالا يك گلدان عميق (۳۰ سانتي‌متر) كه با خاك خوب، غني و با زهكشي مناسب پر شده است را آماده كنيد.

۵- آفت زدايي گلدان

حتماً گلدان را قبل از كاشت به‌خوبي بشوييد تا از خطر هر گونه افت يا بيماري به دور باشيد.

۶- ايجاد شيار

بر روي سطح خاك شيارهايي ايجاد كنيد. فاصله اين شيارها بايد ۳۰ سانتيمتر از يكديگر باشد تا برگ‌هاي پياز بتواند به‌راحتي نفس بكشند و رشد كنند.

۷- قرار دادن مكان گلدان

در سطح خاك شيارهايي به عمق يك سانتي‌متر ايجاد كنيد. درون شيارها، جوانه‌هاي پياز را بكاريد سپس روي جوانه‌ها را خاك نرم بپوشانيد. با اسپري آبپاش سطح خاك را مرطوب كنيد. گلدان را مكاني آفتابي قرار دهيد.

پياز

۸- آبياري

پياز براي رشد به آبياري منظم و زياد احتياج دارد. اگر آبياري به حد كافي نباشد رشد گياه متوقف مي‌شود. خاك پياز هيچ‌گاه نبايد خشك شود و بايد در روزهاي گرم، سطح محوطه كاشت را با يك نايلون پوشانده تا رطوبت گياه تأمين شود. در بهترين شرايط رشد، ۳۰ الي ۶۰ روز بعد از كاشت بايد پيازها آماده و رسيده شوند.

براي خريد بذر پياز و ساير صيفي جات به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/8  ] [ ۰۴ ] [ zerafatcom ] [ ]

پياز سفيد

پياز با نام علمي Allium cepa گياهي از خانواده نرگسيان يكي از سبزي‌ها پرمصرف در جهان است. پياز قدمت بسيار طولاني‌اي دارد. اسناد به‌جامانده از اهرام مصر نشان مي‌دهد چند هزار سال قبل از ميلاد مسيح در مصر كاشته مي‌شده است و به‌عنوان غذاي اصلي مصرف مي‌شده است. پياز گياهي دو يا سه‌ساله است كه قسمت زيرزميني آن قابل‌مصرف است و ساقه هوايي آن آبدار و توخالي است كه كمتر مورد مصرف قرار مي‌گيرد. در سال اول و با انجام غذاسازي گياه پياز زيرزمين تشكيل مي‌شود و در سال دوم ساقه‌هاي گل‌دار ظاهر شده و برداشت بذر پياز آغاز مي‌شود.

پياز معمولاً به سه دسته روزبلند، روزمتوسط و روزكوتاه تقسيم مي‌شود اين ويژگي مشخص مي‌كند كه پياز بايد در چه فصلي كاشته شود به اين صورت كه پيازهاي روزبلند در بهار كه طول روزبلند بوده كاشته مي‌شود و پيازهاي روزكوتاه در اواخر تابستان و پاييز كه طول روزكوتاه است كاشته مي‌شود. رعايت اين موضوع به تشكيل پيازهاي باكيفيت‌تر مي‌انجامد. طول روزكوتاه يعني پياز به نور كمتر و حرارت كمتر براي تشكيل سوخ (bulb) و غذاسازي دارد.

ساقه‌هاي پياز معمولاً ۱۵ تا ۴۵ سانتي‌متر ارتفاع مي‌گيرند. كشاورزان ساقه‌ها را هنگامي‌كه بلند مي‌شوند از ارتفاع حدوداً ۱۰ سانتي‌متري زمين قطع مي‌كنند يا مي‌شكنند تا انرژي گياه صرف رشد قسمت‌هاي زيرزميني شود و پيازهاي درشت‌تري را توليد كند. البته به‌طوركلي هنگامي‌كه پياز بالغ مي‌شود، ذخاير غذايي شروع به انباشته شدن در ته برگ و برجستگي پياز مي‌كنند.

طبقه‌بندي پيازها

طبقه‌بندي بر اساس رنگ

رنگ زرد يا قهوه‌اي مناسب سرخ كردن و پخت‌وپز (كباب، شامي، سس، سوپ)

پياز قرمز يا ارغواني مناسب خام خوردن (ترشي، سالاد و ساندويچ)

پياز سفيد، تردترين و معمولاً تندترين (سالسا، چاشني)

پيازهاي ايراني

سفيد:‌ پياز سفيد كاشان،‌ سفيد قم

قرمز:‌ پياز طارم،‌ ري،‌ آذرشهر

صورتي:‌ پياز نوشهر

بنفش:‌ پياز كهريزك

پيازهاي آمريكايي

زرد:‌ كُره زرد Yellow globe

سفيد:‌ كره سوت پرت سفيد South white globe

قرمز:‌ كره قرمز سوت پرت South port red globe

طبقه‌بندي پياز بر اساس طول روز

همان‌طور كه گفته شد انواع پياز با توجه به نيازش به نور و دما به سه دسته روزبلند و روزكوتاه و روز متوسط تقسيم مي‌شود.

۱- پيازهاي روزكوتاه

پيازهاي روزكوتاه به كمترين ميزان روز نياز دارند در نتيجه مناسب براي كاشت پاييزه بوده و در روزهايي با طول ۱۱ تا ۱۲ ساعت پياز به‌خوبي تشكيل مي‌شود و ۶ تا ۷ ماه بعد و در زمستان يا اوايل بهار برداشت مي‌شود.

۲- پيازهاي روز متوسط

آب‌وهواي ملايم و معتدل براي كاشت اين نوع پياز مناسب است و در روزهايي با طول ۱۳ تا ۱۴ ساعت نياز دارند و معمولاً اين نوع پياز در زمستان كاشته مي‌شود و به ۵ تا ۶ ماه زمان براي رشد نياز دارد و معمولاً در خرداد يا تيرماه سال بعد برداشت مي‌شود.

۳- پيازهاي روزبلند

اين مدل پيازها به روزهاي بلند و گرم نياز دارند. روزهايي با طول ۱۶ ساعت كه طولاني‌ترين روزهاي سال مي‌باشند براي كاشت و غده زني اين رقم پيازها مناسب است، اين ارقام پياز در مناطق معتدل سرد كاشته مي‌شود، فصل كاشت بذر اين ارقام اوايل بهار است و در يك دوره ۶ ماهه قابل‌برداشت شده و در شهريور يا مهرماه نيز برداشت مي‌شود.

بيشتر ارقام پياز حدود ۸۹٪ آب، ۴٪ قند، ۱٪ پروتئين، ۲٪ فيبر و ۰٫۱٪ چربي دارند. پياز مواد غذايي ضروري و چربي كمي دارد و در هر ۱۰۰ گرم ۱۶۶ كيلو ژول (۴۰ كيلوكالري) انرژي توليد مي‌كند. بدون افزايش محسوس ميزان كالري غذاها را خوش‌طعم مي‌كنند. پيازهاي خردشده تركيبات معيني را منتشر مي‌كنند كه موجب مي‌شود غدد اشكي چشم اذيت شده و اشك ترشح كنند، در سال ۲۰۰۸، مؤسسه غذا و محصول نيوزيلند به‌وسيله استفاده از خاموشي ژن و زيست‌فناوري و براي جلوگيري از تجزيه به‌وسيله آنزيم LFS، پيازي را توليد كردند كه هيچ اشكي توليد نمي‌كند. جالب است بدانيد كه در قرون‌وسطي در اروپا پياز در كنار كلم و حبوبات يكي از سبزي‌ها اصلي خوراك مردم فقير و غني بود و چنان اهميتي داشت كه مردم براي پرداخت اجاره و حتي هديه عروسي از آن استفاده مي‌كردند. همچنين براي پياز درماني، درمان سردرد، مارگزيدگي و ريختن موي سر پياز تجويز مي‌شد.

زمان برداشت پياز و بذر گياه

معمولاً در فصل پاييز ساقه‌هاي پياز زرد شده و از بين مي‌روند و پوست خارجي پياز در زيرخاك خشك مي‌شود و برداشت آغاز مي‌شود، اگر پيازها برداشت نشود قسمت مياني پياز مجدد در فصل بهار شروع به برگ دهي مي‌كند و در اين بار ساقه‌هاي گل دهنده رشد مي‌كنند و گل‌ها تبديل به دانه قابل كاشت شده، بعد از رسيدن بذرها مي‌توان آن‌ها را برداشت و براي كاشت پياز سال بعد ذخيره نمود. گل‌هاي پياز معمولاً سفيد و دانه‌هاي آن مشكي هستند. پياز به‌سادگي تكثير مي‌يابد و مي‌توان آن را در فضاي كوچك باغچه يا گلدان‌هاي سايز متوسط پرورش داد. البته پياز به فراواني يافت مي‌شود و شايد انتخاب ايده آلي براي كاشت خانگي نباشد ولي هميشه به اين نكته توجه داشته باشيد كه گياهي كه در منزل پرورش مي‌دهيد و از سلامت آبياري و خاك و رشد آن اطمينان داريد باارزش‌تر است.

طريقه كاشت بذر پياز

پياز بسته به اينكه در چه نوع خاك و زميني كشت شود ممكن است تند شود و يا تندي آن كم‌تر گردد و اصطلاحاً رو به شيرين شدن بگذارد. خاك‌هاي گلي چون محتوي سولفور زيادي هستند پياز را تند مي‌كنند. در مقابل خاك‌هاي شني و رسي باعث رشد مناسب پياز مي‌شوند. مكان مناسب براي كشت پياز، جايي است كه نور زياد آفتاب را دريافت نمايد. همچنين آب‌وهواي مناسب براي كاشت پياز آب‌وهواي خنك است. پس مكان‌ها و زمان‌هايي كه هواي خنك داشته و طول روزبلند است. براي كاشت گياه پياز مناسب مي‌باشند. البته پياز در گستره وسيعي از آب‌وهوا قادر به رشد است اما دما و شرايط مطلوب براي رشد گياه پياز همان بود كه توضيح داده شد. در موقع كاشت پيازها بهتر است كه فاصله رديف‌ها از ۲۵ سانتي‌متر كمتر نگردد و فاصله بوته‌هاي پياز از هم نيز بهتر است ۱۰ سانتي‌متر باشد. لازم است جهت گرفتن نتايج بهتر آبياري در فواصل مشخص مثلاً سه چهار هفته يك‌بار انجام گيرد.

براي كاشت در باغچه منزل بذر پياز را به‌صورت مستقيم بعد از رفع سرما و در فصل مناسب كه در بالا توضيح داديم در رديف‌هايي (خطوطي) به فاصله ۱۰ تا ۲۰ سانتي‌متر و بذرها را به فاصله ۲ تا ۶ سانتي‌متر از هم بكاريد. در هر گود دو تا سه عدد بذر به عمق ۲ سانتي‌متر قرار مي‌دهيم يا اينكه بذرها را در سيني نشاء يا گلداني ديگر مي‌كاريم و بعد از رشد و رسيدن به حداقل ۵ سانتي‌متر به زمين و باغچه به فواصلي كه در بالا گفته شد انتقال مي‌دهيم. روش ديگر براي كاشت بذر به‌صورت رديفي و دست پاش است به اين صورت كه به فواصل ۲۰ سانتي‌متر از يكديگر شيارهاي به عمق ۵ سانتي‌متر ايجاد مي‌كنيم و بذرها را در سرتاسر كف شيارها مي‌ريزيم و سپس با خاك نرم بر روي بذرها را به ارتفاع ۲ سانتي‌متر پر مي‌كنيم، بعد از رشد پيازها گياهان را به فواصل ۵ سانتي‌متر از هم تنك مي‌كنيم.

بذر پياز را مي‌توان به‌صورت دست پاش نيز در باغچه همانند بذر سبزي و پيازچه كاشت ولي بايد توجه داشت كه براي اينكه پيازهاي درشت‌تري داشته باشيم بعد از رشد بذرها گياهان را به فواصل حداقل ۵ سانتي‌متر از يكديگر تنك كنيم و گياهان اضافي را به‌آرامي از خاك خارج كنيم. براي كاشت بذر در گلدان نيز ابتدا گلدان را با خاك مناسب پر كنيد و سپس بذرها را به‌صورت مستقيم به فواصل ۱ تا ۲ سانتي‌متر از يكديگر در عمق ۲ تا ۳ سانتي‌متر بكاريد، بعد از رشد پيازها گياهان را به فواصل ۵ سانتي‌متر از يكديگر تنك كنيد و چند گياه قوي‌تر را نگه‌داريد.

زمان كاشت پياز

گياه پياز را بسته به اينكه روزبلند، روز متوسط و يا روزكوتاه است كشت مي‌كنند. مثلاً زمان كاشت ارقام روزبلند پياز در فروردين‌ماه است. پيازهاي روزكوتاه در مناطق با زمستان‌هاي معتدل در پاييز كشت مي‌گردند. ارقام روز متوسط پياز در مناطق ملايم در زمستان كاشت مي‌شود. پيازهاي روزبلند از لحاظ طعم با پيازهاي روزكوتاه تفاوت دارند. پيازهاي روزكوتاه تندي كمتري داشته و مزه آن‌ها شيرين‌تر است.

برداشت پياز

پياز را بسته به اينكه هدف توليد بذر پياز باشد و يا محصول پياز در سال اول و يا دوم كشت برداشت مي‌كنند. اگر هدف درايفت محصول پياز است كه در سال اول بعد از كاشت برداشت مي‌گردد. ولي اگر هدف برداشت بذر و توليد بذر پياز باشد مي‌بايست تا سال دوم صبر نمود تا ساقه‌ها تشكيل شوند و به گل بنشينند.

آفات پياز

مهم‌ترين آفات پياز عبارت‌اند از: مگس پياز، تريپس و بيماري نماتد ساقه پياز.

خواص و فوايد پياز

مهم ترين خواص پياز عبارت اند از:

پياز بسيار ادرارآور است و در افرادي كه مشكل دفع ادرار دارند چه به‌صورت خام و چه پخته مي‌توانند از آن استفاده كنند. از طرفي همين ادرار بودن باعث دفع سموم از بدن مي‌گردد.

پياز خاصيت مدر بودن را دارد؛ بنابراين براي دفع سنگ كليه نافع است.

كليه سموم را به‌راحتي از كليه و كبد دفع مي‌كند.

براي پايين آوردن حرارت بدن مؤثر است.

ميزان زيادي فيبر در اين گياه وجود دارد؛ بنابراين براي رفع يبوست بسيار مفيد است.

موجب بهبود گردش خون در بدن مي‌شود.

آب اين گياه براي رفع جوش‌هاي غرور جواني و سفيد كردن پوست كاربرد دارد.

به دليل وجود كلسيم در درمان و پيشگيري از پوكي استخوان مؤثر است.

به دليل وجود مواد آنتي باكتريالي، ضدعفوني‌كننده سيستم گوارشي است.

به دليل وجود فيبر، در پيشگيري و درمان سرطان روده بزرگ مؤثر است

پياز از سرطان روده و معده پيشگيري مي‌كند و حتي مي‌تواند مانع از رشد سلول‌هاي سرطاني شود.

از طريق امگا ۳ موجود در خود، مي‌تواند كلسترول خون را كاهش دهد و از سكته قلبي جلوگيري كند.

گردش خون را بهبود بخشيده و مانع از لخته شدن خون در رگ‌ها و گرفتگي عروق مي‌شود.

سرشار از فيبر است و درنتيجه باعث احساس سيري در معده شده و به همين دليل در رژيم‌هاي لاغري پركاربرد است.

يك انسولين گياهي است كه ميزان قند خون را كاهش مي‌دهد و براي افراد ديابتي مفيد است.

خاصيت آنتي باكتريال دارد و ضدعفوني‌كننده سيستم گوارش است.

پياز گردش خون را بهبود مي‌بخشد. پس استفاده از ماسك پياز بر روي صورت موجود حركت خون به سمت صورت شده و پوست را شفاف مي‌كند.

حاوي كلسيم است و درنتيجه به استحكام استخوان كمك نموده و از پوكي استخوان جلوگيري مي‌كند.

سينه را نرم نموده و در زمان سرماخوردگي بهبود گلو را سريع‌تر مي‌كند.

براي افزايش تمايلات جنسي، تخم پياز مفيد است.

براي خريد بذر پياز و ساير صيفي جات به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/4/31  ] [ ۱۵ ] [ zerafatcom ] [ ]

پيازچه

پيازچه يا پياز بهاره (Scallion) نوعي تره‌پياز از سرده والك است كه پس از بلوغ داراي سر گلوله‌وار مي‌گردد. پيازچه قابليت استفاده خام به‌عنوان سبزي يا يكي از اجزاي سالاد را دارد كه بيشتر در آمريكاي شمالي است. اما در آسياي شرقي بيشتر به‌صورت پخته يا سرخ‌شده مصرف مي‌گردد. متأسفانه اين روزها برخي اخبار به گوش مي­رسد مبني بر آبياري سبزي‌ها با آب فاضلاب و ناسالم بودن آن‌ها، پس بهتر است امسال براي كاشت سبزي مصرفي خودمان دست‌به‌كار شده و ديگران را نيز به كاشت سبزي در منزل و آپارتمان تشويق كنيم. مشاهده رشد روزه سبزي‌ها در گلدان و برداشت و مصرف آن يكي از راه‌هاي يافتن آرامش در اين ايام است. اگر مي‌خواهيد سبزي‌ها را پشت پنجره و تو گلدان‌هاي زيبا پرورش بدهيد بهتر است از خاك آماده و تميز استفاده كنيد تا فضاي آپارتمان از حشره و موجودات ديگر پر نشود. بهترين خاك براي كاشت سبزي كمپوست آماده است. اگر فقط مي‌خواهيد چند نمونه سبزي بكاريد بدون شك ريحان سبز يا بنفش، تربچه، جعفري و شاهي اولين انتخاب‌ها هستند. براي اينكه سبزي جات شما هميشه سبز و شاداب و از بيماري و آفات به دور باشند مي‌توانيد از كود NPK همانند ۲۰-۲۰-۲۰ استفاده كنيد.

بذر معمولي سبزي معمولاً به‌صورت كيلويي عرضه مي‌شود و ناخالصي دارد و بخشي از آن را تخم علف تشكيل مي‌دهد و نسبت به بيماري‌ها مقاومت پاييني دارد و انتخاب مناسبي براي كاشت در آپارتمان و ابعاد كوچك مثل گلدان نيست. برخلاف تصور خيلي از ما بذر اصلاح‌شده به معناي دست‌كاري ژنتيكي و تراريخته نيست، بلكه به معناي دقت در بذرگيري و انتخاب محصول مناسب براي بذرگيري است و گرده‌افشاني و تلقيح به‌صورت علمي و بر اساس استاندارهايي انجام مي‌گيرد. درنتيجه بذر اصلاح‌شده نسبت به بيماري و آفات مقاوم است و درصد خلوص بالاتري دارد همچنين از نظر رنگ و شادابي برتر از بذرهاي معمولي‌اند درنتيجه انتخاب مناسب‌تري براي كاشت بوده و تجربه بسيار خوبي از كاشت را به همراه دارد.

پيازچه

كاشت در گلدان

بذر پيازچه، خاك استاندارد (مثل كمپوست)، گلدان مناسب، دستكش، آبپاش كوچك، بيلچه و الك تنها ابزارهاي كاشت سبزي پيازچه در آپارتمان هستند. براي كاشت پيازچه ابتدا بذر پيازچه ها را براي مدت ۱۰ ساعت و حداكثر ۳ روز خيس مي‌كنيم. خاك را الك كرده تا نرم و يكدست شود. گلدان موردنظر را از خاك مرغوب (كمپوست آماده) پر مي‌كنيم (بيش از ۳/۴ گلدان)، گلدان انتخابي بايد زهكشي خوبي داشته باشد (در انتهاي آن سوراخ مناسبي براي خروج آب اضافي باشد). سپس اقدام به آبياري گلدان مي‌كنيم تا آب كاملاً از گلدان خارج شود. بعد از چند ساعت از آبياري گلدان بذرها را بر روي خاك مي‌ريزيم و حداكثر به ارتفاع دو برابر طول بذرها روي آن خاك مي‌ريزيم. ريختن خاك زياد روي بذرها باعث خفه شدن آن شده و نمي‌توانند رشد كنند. سپس با افشانه آب را بر روي سطح خاك اسپري كنيد به‌صورتي كه مطمئن شويد آب به بذرها رسيده و اين كار را هر روز يا روزي دو بار انجام دهيد. قبل از سبز شدن بذر سبزي نبايد اجازه دهيد سطح خاك خيلي خشك شود در اين صورت از جوانه زدن خبري نيست. آبياري زياد نيز باعث مي‌شود هوا به بذرها نرسد و خفه شوند و جوانه‌زني صورت نگيرد. هنگامي‌كه سطح خاك خشك شد اقدام به آبياري مجدد كنيد. البته مي‌توانيد بدون خيس كردن بذرها در آب، آن‌ها را به‌صورت دستپاش بر روي سطح خاك بريزيد و با چنگال سطح خاك را زيرورو كنيد تا بذرها به زير خاك بروند. كود دهي را از هفته دوم بعد از جوانه‌زني شروع كنيد.

كاشت در باغچه و زمين

براي اين كار بهتر است ابتدا مقداري خاك‌برگ يا كمپوست يا كود حيواني بر روي باغچه ريخته و با بيلچه خاك را زيرورو مي‌كنيم و سپس خاك را نرم و تخت و يكدست مي‌كنيم. بذرها را به‌صورت دست پاش و يكنواخت در محل موردنظر ريخته و سپس با شن كش يا چنگال خاك را با آرامي زيرورو مي‌كنيم تا بذرها به زير خاك بروند. سپس به‌آرامي اقدام به آبياري مي‌كنيم به‌صورتي كه آب بذرها را جابجا نكند و با خود نبرد. تا قبل از سبز شدن باغچه بهتر است هر روز يا روزي دو بار باغچه را آبياري كنيم. براي برداشت برگ پيازچه به‌خصوص در اولين برداشت‌ها بهتر است از قيچي استفاده كنيم زيرا بذرها زياد در عمق قرار نداشته و ريشه قوي نداشته درنتيجه ممكن است از خاك در بيايند. براي برداشت سبزي‌ها را نبايد از ريشه در بياوريم بلكه تنها نوك آن را جدا كنيم و مصرف كنيم. بعد از گذشت چند روز از برداشت سبزي، مجدد مي‌توانيم آن را برداشت كنيم و سبزي‌ها دوباره سبز مي‌شوند. سبزي‌ها اگر چيده و سرگيري نشوند بلند و بد فرم شده و به گل مي‌روند. البته اگر قصد مصرف ريشه پيازچه را داريد بايد آنها را به طور كامل از خاك خارج نماييد و مصرف كنيد.

چيازچه

براي خريد بذر پيازچه و ساير سبزي جات به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/4/29  ] [ ۱۶ ] [ zerafatcom ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

مجموعه گل و گياه ظرافت ارائه دهنده انواع نهاده‌هاي كشاورزي مانند انواع بذرها، كودها، سم ها، محصولات و آموزش‌هاي كشاورزي مي‌باشد. لطفاً براي كسب اطلاعات بيشتر به سايت http://zerafat.com مراجعه كنيد.

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 6
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب